Wie zijn wij?

Hilltribes

Ongeveer 10 jaar geleden bezochten Ine Aasted-Madsen en Palle Aasted-Madsen en Geert Hidskes het weeshuis Asia's Hope  in Thailand. Het bezoek maakte een diepe indruk. De weeshuismoeder vertelde dat een bevriend echtpaar op het punt stond een eigen weeshuis te starten. Preecha en Chuleeporn Chaocharoen gingen voor 25 kinderen van de Hmong stam zorgen. Zij konden daar alle hulp bij gebruiken. In april 2008 werd de stichting Support Hilltribe Children Asia opgericht. Ine Aasted-Madsen werd voorzitter en Geert Hidskes - op dat moment al woonachtig in Thailand - ging als bestuurslid een rol als coördinator vervullen. Het bestuur werd aangevuld met vrienden uit Nederland.

Onze missie en visie

Kinderen hebben recht op een veilige plek om te wonen en te spelen. Zij hebben recht om naar school te gaan. Zij hebben ook recht op goede en bereikbare gezondheidszorg. Het maakt niet uit wie het kind is, waar hij vandaan komt of welk geloof hij aanhangt. De stichting Support Hilltribe Children Asia biedt kansen aan weeskinderen van de Hmong stam. Dit is een kwetsbare groep in de Thaise samenleving zonder toekomstperspectief. Wij willen deze kinderen helpen, zodat zij op eigen benen kunnen staan en kunnen bouwen aan een zelfstandige toekomst.

De ambitie van onze stichting is om de continuïteit van geldstromen richting weeshuis Piyawat te waarborgen ten bate van een goede gezondheidszorg, voeding, scholing en een veilige leefomgeving voor de kinderen.

Onze werkwijze

De stichting Support Hilltribe Children Asia biedt financiële steun aan het weeshuis Piyawat in Chiang Mai. Donaties komen rechtstreeks ten goede aan de kinderen van het weeshuis. Kosten die het bestuur maakt zijn voor eigen rekening. De stichting houdt zich ook bezig met het werven en selecteren van vrijwilligers voor het weeshuis. Dit gebeurt op basis van een zorgvuldige sollicitatieprocedure en in overleg met het weeshuis. Het bestuur is in Nederland gevestigd, maar dankzij de betrokkenheid van Geert in Thailand hebben we dagelijks contact met Preecha en Chuleeporn.

Hier kunt u onze Jaarrekening uit 2016 bekijken.

De Stichting Support Hilltribe Children Asia heeft een dochterstichting in Thailand, namelijk Foundation Support Asian Children in Need.

Contactgegevens

In Nederland
Stichting Support Hilltribe Children Asia
Sarphatipark 23 hs
1073 CP Amsterdam

 

In Thailand
Foundation Support Asian Children in Need
279/11 Moo 1, T. Nongphueng
A. Saraphi 50140 J. Chiang Mai
Nongphueng Neua
(Jai Kaew Erawan 14/12)

Social Media

Mede mogelijk gemaakt door De Digitale Academie tijdens de opleiding webdesign.