Waarom weeshuis Piyawat steunen?

Achtergestelde positie bergstammen Noord Thailand

Hilltribes, in goed Nederlands: bergstammen, leven in de bergachtige streken van Noord Thailand, in Myanmar (Birma), Laos en Vietnam. Elk van de volkeren heeft zijn eigen taal, cultuur, geloof en kledingkenmerken, zo ook de Hmong, het volk waartoe de kinderen van Piyawat behoren.

In de landen waar ze leven zijn ze minderheden, die vaak niet beschikken over de nationaliteit van het land waar ze wonen en  worden dus ook niet ondersteund of geholpen door de diverse overheden. Hun situatie op het gebied van huisvesting, onderwijs en gezondheidszorg is bijzonder slecht. Hun levensstandaard is laag. Werkloosheid, alcoholisme en drugverslaving zijn wijd verbreid. 

Veel families zijn niet volledig, een of allebei de ouders zijn slachtoffer van oorlogsgeweld dat woedt in het grensgebied met Myanmar. Voldoende middelen om de kinderen menswaardig op te voeden ontbreken.

Ze worden aan hun lot overgelaten, oudere kinderen trekken naar steden en leven daar op straat. Sommigen komen, als ze geluk hebben, in weeshuizen terecht. Een van die weeshuizen is Piyawat waar ruim 30 kinderen een veilige plek hebben gevonden en liefdevol verzorgd worden, naar school gaan, kortom een perspectief hebben op een zinvol bestaan binnen de Thaise samenleving.

Steun het weeshuis, steun de kinderen. Ze zullen je er dankbaar voor zijn!
Hier kunt je doneren.

Contactgegevens

In Nederland
Stichting Support Hilltribe Children Asia
Sarphatipark 23 hs
1073 CP Amsterdam

 

In Thailand
Foundation Support Asian Children in Need
279/11 Moo 1, T. Nongphueng
A. Saraphi 50140 J. Chiang Mai
Nongphueng Neua
(Jai Kaew Erawan 14/12)

Social Media

Mede mogelijk gemaakt door De Digitale Academie tijdens de opleiding webdesign.